Simon Saanum

Lugnt bland Bergen

Jag brukade ibland tycka att det inte fanns så mycket att göra på campet i Bangkok. Ändå så kunde man åka in till stan eller ta en massage som fanns endast 15 minuter bort. Man kunde åka till badhuset eller gå på bio. 
I utkanten av Bangkok där man var tvungen att anstränga sig för att för att det skulle hända något men ändå väldigt nära allt.. 
Men här uppe i bergen, finns det inte mycket alternativ till att få en dag att passera. 

Klockan är 5 på morgonen och då brukar dagen börja med att vi blir väckta av den vrölande muslimske thailändaren som sjunger eller snarare gormar i böndetornet på moskén, sedan somnar vi om och vaknar av klockan 45 min senare för att samlas nere i gymmet kl 06.. Då är det rätt så kyligt solen har precis gått upp. På schemat är det 12 km löpning på vägarna i bergen som gäller. Även om det i stort sett hela tiden är uppför eller nerför så känns det enformigt för det är bara betong och asfalt. Man kan förstås springa på sidan av bitvis men det känns ändå i benen. Det är inte som att springa hemma i skogen precis. 
Men vi har de rätt så mysigt, vi brukar ju springa tillsammans och en av tränarna tar mopeden och sällskapar. 

Efter löpningen så brukar det bli sparring och en del styrka. För egen del har jag valt att enbart springa på morgonen då min kropp inte är återställd från matchen än och så vill jag inte tappa motivationen.

Jag trodde inte att jag skulle uppskatta en varm dusch här i Thailand, så som jag gör efter morgonträningen. Man springer och blir svettig och varm, strechar och blir kall.. Då är den där varma duschen väldigt uppskattad.

Efter träningen äter vi tillsammans, vi hjälper till att duka fram och plocka undan. Det är skönt att vi hjälps åt tycker jag, grymt oskönt att bara bli serverad hela tiden. 

Sedan är tiden kommen för en förmiddagslur som ibland kan sträcka sig ända in på middagsluren, hehe
Kanske tar en promenad, käkar något, filosoferar lite 

Kl 15 är det eftermiddagsträning som börjar med ca 2 km löpning och sedan hopprep i 20 min. Efter det kör vi styrka och skuggboxning följt av mitsronder eller säckronder där man mellan varje rond ska göra 30 st armhävningar(som om man gjorde 30). Om man börjar med mits så byter man med någon efter 3-5 st till säck. Det blir sedan lite mer skugg och beroende på vem som ger ordern blir de 2-300 knän och lika många pushkick på säck. Situps och lite mer styrka. 
Det brukar oftast vara klich i slutet och ibland sparring. Ibland strechar vi tillsammans men mest på eget initiativ
Igår körde vi 10 sprinter i uppförsbacke drygt 50 meter som avslutning. Bra med lite om omväxling !

Träningen är bra och seriös och dom ger oss vad vi behöver för att utvecklas

Under eftermiddagsträningen så får vi ett par timmar sol innan den går ner bakom bergen (vi tränar alltså i solnedgången) och när vi efter träningen äter mat har det börjat bli kallt.. 


Vädret är verkligen underbart här. Svalt och skönt på nätterna och varmt och skönt på dagarna. Men det jag uppskattar mest är den friska luften. Nästan som hemma men långt ifrån skitiga Bangkok 

Det är en väldigt fridfull plats som har allt man behöver ( bostad, vatten, mat, träning och sällskap). Det ger utrymme för avslappning, tankar och reflektion och jag uppskattar det mycket. Det ger också utrymme för mycket sömn och en del filmer, hehe

Nu är det snart dags för träning och jag tror att vi ikväll ska få skjuts till byn/staden som finns i närheten för massage


Bilden ovan: till vänster, där sitter vi och äter och köket ligger längre in i samma byggnad. 
Till höger, en lika dan bungalow som vi bor i 

Igår var det en månad och imorgon är det 4 veckor kvar tills jag beger mig hemåt. Jag saknar min familj mycket och det ska bli gött att få fira jul i år då det inte blev mycket med det förra året

Jag hoppas ni har det bra för det har jag PoK