Simon Saanum

Until next time

Ja tågresan gick jätte bra fram tills jag skulle hoppa av. Jag hade åkt 2 stationer för lång och fick ta en minivan till Pran Buri där jag mötte upp en annan kille som körde mig till resorten där Anja och Peter bodde. Vi hade några underbara dagar och med varsin moped tittade vi oss omkring och med Anjas tolkning åt vi underbar mat vid varje måltid. Dock mycket starkt ibland. 
- Är detta starkt Anja?
- Nej... Ja, lite 
OKEJ.. Haha underbart :)


Poolen vid restaurangen

Från rummet




Sista dagen hos Peter och Anja så åkte jag till ett ställe som man kan åka wakeboard efter en lina i luften. Riktigt coolt och kul men tyvärr blev det inte många åk då jag kände oro i ena knät.. 
Hur som helst så kommer det plötsligt ut ett tv team och två finnar som filmas för någon såpa som heter Treasure Island. Dom ska lära sig åka och killen som hjälpt mig frågar om ja vill bli tv kändis och blinkar ;)
Vi går till caffet och snackar skit och sen vill tv teamet ha hjälp av min instruktör.. Okey jag väntar på min tur igen, men då kommer min instruktör och frågar om jag kan ge finnarna ett instruktionsåk.. Så helt plötsligt, efter bara ett åkt erfarenhet, blev jag ett exempel på hur man ska göra och filmad dessutom. Tv programmet kommer sändas i mars så vi får väl se om jag blir med :) haha 

Igår (tors) åkte jag till Bangkok på morgonen och gjorde direkt ett tandläkarbesök för en vanlig kontroll. 650 bath. På kvällen mötte jag upp en kompis och vi åkte båt till chinatown och åt seafood 

därefter åkte jag till silom sauna. Bland dom bästa ställena i Bangkok tycker jag. Bastu, ångbastu, kall pool( ca 7 grader), varm pool som tunna typ (nästan för varm) och en vanlig pool som man kan simma i. Välbehövlig relax. Dock tror folk att man kommer dit av andra måbra behandlingar men det brukar räcka att säga att man är Nak Muay (thaiboxare) så förstår dom att man inte har varken intresse eller energi för något bombom..

Har haft en underbar sista tid i Hat Yai, Kuala Lumpur, Hua Hin och sista dagen i Bangkok och nu känns det helt okej att tiden är inne för att åka hem. 
Jag har lärt mig mycket av denna resa och för att nämna något har jag framförallt slipat mina vapen och kunskaper runt Muay Thai. 
Jag har lärt mig mycket om hur jag själv och min hjärna fungerar, framförallt från allting med matchen. 
Jag har fått ett bredare kontaktnät i Thailand och runt Muay Thai.
Jag har mött så grymt underbara människor och sett så fantastiska platser.
Det går inte uttrycka erfarenheter med ord men en sak vet jag, pengar kan aldrig ersätta de senaste månaderna.

Om jag skulle beskriva Thailand såhär lite kort och enkelt så skulle det bli att det är kontrasternas land och ett thaiboxningens mecka.

Just nu sitter jag och väntar på att få gå ombord på planet. 

Jag ska lägga upp fler bilder så kika in igen om en vecka. Tills dess önskar jag en God Jul, det ska jag ha :) PussoKram